Reisverslag februari 2005

Reis naar Kroatië op 20 februari 2005 samengevat: 2 lekke banden, 12 uur langer onderweg, veel sneeuw, douane laat ons 36 uur wachten.

Ondanks deze tegenslagen waren de mensen in Kroatië weer blij met de kleding, voedsel, babyspullen, medische apparaten en artikelen. Ze weten gewoon niet wat ze uit dankbaarheid moeten zeggen. Wij constateerden na 6 maanden dat er veel vooruitgang is geboekt. In het opvanghuis (nieuwbouw) hangen hier en daar bossen elektradraden uit de muur, maar het is er in elk geval. De muren zijn nog niet gestuukt, maar het is glasdicht en met een warme houtkachel.

In het kindertehuis voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten is veel verbeterd. De kinderen zijn vrolijk, krijgen speciale therapie. We hebben hier speelgoed en knuffels gebracht en een speciale therapietafel.
Het ziekenhuis was weer heel blij met hoog-laagbedden, bloedtransfusieapparatuur, steriele handschoenen, etc. Het verzorgingshuis brachten we bedliften, tilliften, postoelen, incontinentiematerialen, handschoenen, etc.

Je ziet, niet alleen één vrachtwagen vol, maar ook nog twee auto’s met aanhangwagens, één kleine en een hele grote. En, niet te vergeten geld. Duvnjak, de priester, is hier natuurlijk heel blij mee. Hij gebruikt dit om vaklieden aan te trekken om kamer voor kamer af te bouwen.

Ik dank jullie voor jullie bijdrage en gezellige kaartmiddagen. Op het laatste moment kreeg ik nog geld van sponsors. Ik heb met de priester afgesproken, dat dit geld bestemd is voor de eerste inrichting van de gebedsruimte. Verder dank ik de firma Veldhuizen Wagenbouw in Groenekan voor het beschikbaar stellen van truck met oplegger en Univé in Wormer voor het gratis verzekeren van dit voertuig met inhoud. Nogmaals allen bedankt.

Kaarten voor Kroatië 19 januari jl.
Het was weer een gezellige middag met vele prijswinnaars. De 1e prijs een pond paling ging net als de vorige keer naar Bernard Floore. De vorige keer was het Jan Duin die een kruiwagen moest halen om zijn prijzen thuis te krijgen met de tombola, dit keer was het geloof ik Jan Heijne. Mijn koffieserveerster Tiny Butter ging ook met paling van Peter Saft naar huis. Weer een ander met een bon van Albert Kaskes en vele prijzen door mijn sponsors en dat waren jullie allemaal.
Met de opbrengsten van jullie en de sponsors is het weer gelukt met hulpgoederen naar Kroatië af te reizen. Nogmaals mijn hartelijke dank.

Gerard Holtman