Alle berichten van humaned

Een accordeon voor Dusan

Voor een bejaarde man in de Krajina onder Zagreb – zijn naam is Dusan – waren we op zoek naar een accordeon. Het was een heel grote wens van hem en zelf kon hij deze niet betalen. Dankzij onze vrijwilliger Gerard Holtman kunnen wij hem eind augustus met een accordeon verblijden. Dan gaat er namelijk weer een humanitair transport van ons richting Kroatië. Gerard deed woensdagmiddag 3 juni een oproep bij Radio Noord-Holland. Diezelfde middag bood iemand uit Amsterdam al een accordeon aan! Wij bedanken deze persoon van harte voor deze geweldige gift. We zullen zeker een foto voor hem maken bij de overhandiging van de accordeon!

Accordeon gevraagd

Pastor De Drie Engelen getroffen door beroerte

Zdravko Duvnjak, de pastor van het centrum De Drie Engelen in Slavonski Brod, is begin maart getroffen door een beroerte. Hij was op dat moment aan het houthakken voor zichzelf en anderen. Zijn rechter been en arm en zijn gezicht raakten verlamd. Zijn schoonzoon, die bij hem was, bracht hem direct naar de eerste hulp in het ziekenhuis. Dat is zijn redding geweest, want na 14 dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben, is hij goed hersteld. Het was wel een flinke waarschuwing voor hem om het toch wat rustiger aan te doen en dat hij meer aan anderen moet overlaten. Maar of dat lukt? We helpen het hopen.

Kerstpakketten uitgedeeld

De kerstreis die plaats vond van 7 t/m 14 december 2014 zit er weer op.

Er werd een bezoek gebracht aan de ouderen in de Krajina. Daar werden levensmiddelen en kleding uitgedeeld.
Het tweede deel van de week werd doorgebracht in het centrum Tri Andela in Slavonski Brod. Hier werd een operatietafel afgeleverd bij de verloskundige in het ziekenhuis, ze kon haar geluk niet op! Ook werden enkele ouderen bezocht in het dorpje Poljanci en kregen de blinden een levensmiddelenpakket.
Bekijk hier het fotoalbum van de reis en lees hier het uitgebreide reisverslag.

In december 2014 kerstpakketten uitdelen

We hebben besloten in december 2014 zowel het centrum De Drie Engelen in Slavonski Brod te bezoeken als een of twee dagen in de Krajina op stap te gaan. Wij hopen dan aan de eenzame ouderen daar – zoals we elk jaar doen- een kerstpakket te kunnen uitreiken. Het zal een drukke week worden, maar we hebben het er graag voor over! We hopen er nog lang mee door te kunnen gaan.